Alexandria Virtual Cultural Centre of WA 

Video - theatre performances / Video zapisi sa predstava / Snimci iz predstava
Dvije obale tijela
TV production / Tv produkcija
Ducumentary / Dokumentarni video zapisi
Research documents
Borivoje Kandic

Мостар, 13. 05. 1961
Београд, 7.12. 2020

Lekcija, Bora i Ljubica Kandic

Боривоје Кандић

у монодрами
Милош Црњански

драматизација
Бранко Петровић

Crkva Svetog Marka, Tasmajdan, Beograd

Borivoje Kandic

Monolog

Milos Crnjanski

dramatization

Branko Petrovic

director

Монодрама “Милош Црњански” осликава превирања душе која тражи изгубљени  дом.

Боривоје Кандић са изузетном лакоћом повезује прозу и поезију Милоша Црњанског, Рада Драинца, Јована Дучића, Проте Матеје Ненадовића, Јесењина и Островског, успешно приближавајући публици овај сложени, шестоглави лик.
Он кроз непосредну и страствену исповест гради  “огледало” за нас, да по сопственом нахођењу,  у своје време,  искрено и тихо, огледамо одразе свога живота. 

BorivojeKandicVuk200
notice in english

ENGLISH

Borivoje Kandic
BoraKandic dome slatki dome150
Borivoje-Kandic-u-seriji-Istorija-saha-100
BoraKandicDaniloLazovicSnezanaSavic150

  Borivoje Bora Kandić

            Rođen je 1961. u Mostaru. Njegovi roditelji su se preselili 1968. u Beograd. Borivoje je u Zemunu završio srednju ekonomsku školu. Nakon toga je upisao glumu u Novom Sadu kod Branka Pleše a paralelno je primljen na FDU Beogradu u klasu Arse Jovanovića, gde je ostao do kraja studija.
           Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je u periodu od 1986. do 1997, ali je i pre toga ostvario nekoliko uloga u ovom teatru: “Kolubarska bitka” Dobrice Ćosića u režiji Arsenija Jovanovića; “Zli dusi” F. M. Dostojevskog u režiji Steve Žigona; “Mali princ” Antoana de Sent Egziperija u režiji Karlosa Medine; i “Lova” Džoa Ortona u režiji Nenada Ilića. Igrao je u predstavama: “Rodoljupci” Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača; “Dom Bergmanovih” Nenada Prokića u režiji Nevenke Janać; “Seobe” Miloša Crnjanskog u režiji Vide Ognjenović; “Gospođa Kolontaj” Agnete Plejel u režiji Ivane Vujić; “Ruženje naroda u dva dela” Slobodana Selenića u režiji Dejana Mijača; “Šta to Kabuš pogrešno radi” Maksa Friša u režiji Olge Savić; “Valjevska bolnica Dobrice Ćosića” u režiji Dejana Mijača; “Žak ili Pokornost” Ežena Joneska u režiji Nikite Milivojevića; “Sumnjivo lice” Branislava Nušića u režiji Nikole Simića; “Mario i mađioničar” Tomasa Mana u režiji Nikite Milivojevića; “Ne očajavajte nikad” Branislava Nušića u režiji Miroslava Belovića; “Vesele žene vindzorske” Vilijama Šekspira u režiji Branka Pleše  i “Tergovci” Emanuela Kozačinskog u režiji Vide Ognjenović.
           Takođe, igrao je i na drugim pozorišnim scenama (“Banditska balada” SNP Novi Sad; “Srpska drama” Zvezdara teatar).

            Zablistao je u ulozi Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, a glumio je i u "Varljivom letu", “Šećernoj vodici", "Kolubarskoj bici", "Bulevaru revolucije"; i u serijama "Dome, slatki dome", "Kraju dinastije Obrenović", "Srećnim ljudima", “Mali kućni grafiti”, “Seljaci”, “Greh njene majke”.

           1998. godine odlučio da ode u Australiju. Prvo je živeo u Pertu, potom u Melburnu i Sidneju. U Srbiju se vratio 2007. godine.

Preminuo je u Beogradu 7. decembra 2020. godine

play - Vidovdan - predstava
BoraLjubicaPoklon5750_100
Lekcija (Lesson) PosterEugene Ionesco - bio

OBRAZOVANJE

Plays
Dr Goran Jovanovic

predavanje KOVID-19:
virus, imunitet, vakcina

Fine Literature Re-Published

Virtual Cultural Centre of WA

Radio Raketa